donderdag 30 december 2010

Nooit gedacht

"Dat had ik van de week niet gedacht, dat hij er vandaag zo bij zou liggen," zegt verpleegkundige Martin tegen ons. Nadat hij een bloedgasje heeft afgenomen die 'precies binnen de marges' ligt.
Martin is er vandaag voor het laatst. Hij heeft een nieuwe baan en hij heeft Anner vanaf het begin van de opname meegemaakt. Samen zijn we door diepe dalen gegaan en we hebben wat met elkaar opgebouwd. Helaas meten we afscheid nemen en bedanken we voor de goede zorg die hij gegeven heeft: altijd alert en altijd betrokken.

Vandaag is een redelijk rustige dag. Er is wat problemen met een te hoge bloeddruk, ook dat Anner wat door de propofol (narcosemiddel) heen breekt. Het laatste maakt hem onrustig en dus wordt er besloten tot een ander medicijn. Later op de dag is de bloeddruk meer normaal. Verder is er een drain verwijderd. Het is de drain die geplaatst is na de open hartoperatie. Voor de zekerheid moet er een foto gemaakt worden of het echt wel goed is. Dat geeft weer even spanning, zoals bijna iedere handeling spannend is: zou het goed zijn of toch niet.
Gelukkig zet een opgaande lijn (?) zich door. Morgen weer een nieuwe dag.

4 opmerkingen:

  1. Alweer een dag! En kleine lichtpuntjes!! Broos, maar toch!
    hele dikke knuffel voor jullie allevijf,
    meta

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn om voorzichtig positieve signalen te horen. Houd vast aan de lichtpuntjes - de donkerste dag is hopelijk ook voor jullie nu geweest.

    Veel sterkte,
    Lucy

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze voor jullie zo vreemde jaarwisseling leven en hopen we met jullie mee.

    Warme groet,
    Gerard en Hannelore van der Spek

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Veel lieve groeten. We denken veel aan jullie. Marco en Annet

    BeantwoordenVerwijderen