zaterdag 29 januari 2011

Even zon

Om een uurtje of twaalf lag Anner in de zon te slapen. De verpleegkundige had zijn bed zo gedraaid dat hij naar buiten kon kijken, dat was blijkbaar rustgevend. De koorts was niet zo hoog, maar op de hand gevoeld is die nu wel weer wat aan het stijgen. Anner kijkt helder, maar wisselt af met hazeslaapjes. Probeert steeds te bewegen met handen en armen, zou de fysiotherapeute hem ingefluisterd hebben om te blijven oefenen? Het is fijn om te zien dat Anner toch rustig blijft, geen rare hartslagen, geen bloeddrukkken die al te verontrustend zijn, ook nu hij al een paar dagen af en toe wakker is. Margreet

Over beademen: Anner heeft een buis door zijn strottehoofd waardoor hij beademd wordt. Hij geeft zelf aan, door te ademen, maar krijgt van de beademingsmachine de wind mee. Als het goed gaat heeft hij minder zuurstof en minder druk nodig, als het minder goed gaat heeft hij meer nodig. Er blijft steeds lucht in zijn longen achter, ze staan open.

Over slapen: eigenlijk wordt Anner met behulp van verschillende medicijnen in slaap gehouden. Omdat hij jong is breekt hij daar steeds doorheen. Als hij zieker is kan hij die wakkerte minder goed verdragen. Er wordt dan geprobeerd hem met aangepaste doseringen weer in slaap te krijgen. Het wakker zijn is relatief, door de medicijnen zal hij niet onthouden wie er op bezoek geweest is bijvoorbeeld. Als het beter gaat is het ook beter als hij wakker is en af en toe beweegt. Door het stilligen en de medicijnen zijn zijn spieren enorm geslonken, beter dat ze weer terugkomen.

3 opmerkingen:

  1. Jullie zijn experts aan het worden op een gebied waar je helemaal geen expert op wílt zijn... ik vind het supersterk dat jullie de blog maar steeds blijven bijhouden. Ook voor dit weekend wens ik jullie kracht en rust, en die broodnodige zonnestralen!

    Lucy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het zou mooi zijn als de januarizon Anner zou bereiken - dat hem dat goed mag doen. En dat ie (onbewust) zijn spieren nog beweegt is natuurlijk prima !
    Zondag jl. in Wittem voor hem een licht ontstoken...wie weet. Houd jullie heel goed, Jeroen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit komt mij heel bekend voor en je wordt inderdaad zo langzamerhand een beetje expert in dingen waar je eigenlijk liever geen expert in zou willen worden.Maar het feit dat hij de wind mee krijgt van de maschine en zelf nog aan geeft te ademen is op zich al positief.Kom net van mijn werk en ben blij om dit te kunnen lezen.Dus.....ik ga er van uit dat de zon blijft schijnen.Op Anner !

    BeantwoordenVerwijderen