maandag 3 januari 2011

Wakker en oppassen!

Beste Blogvolger, zoals jullie merken is ons enthousiasme over Anner, zijn wakker zijn en zijn voorzichtige herstel groot.Vandaag had ik een kort gesprekje met de dokter/intensiviste aan het bed. Een van mijn grootste vragen was: hoe om te gaan met de wakkerte? Een andere: Ga je hem weer verder sederen (in slaap maken), en waarom? Onze voorzichtigheid met de wakkere Anner was terecht. Geen stromen bezoek is het devies. Hij droomt en kijkt rond, doezelt dan weer weg. We willen niet dat hij net als na vorige wakkere periodes in ademnood komt! De slaapmedicijnen worden stukje bij beetje verminderd, ook omdat hij geen spierkracht meer over heeft. Omdat hij wakker is zal hij willen bewegen en zo, een klein beetje, zijn spieren gebruiken, dat is goed voor hem. Het is ook belangrijk voor als de beademing afgebouwd wordt. Voor ademen heb je spierkracht nodig, handig om dat alvast een beetje te oefenen.
Vandaag is er ook weer anderhalve liter vocht onttrokken. Hij ligt nu enkele uren in plaats van de hele dag aan de dialyse en daar zit voortdurend iemand naast. Zijn nieren beginnen weer enigszins te werken, maar hij voert nog niet genoeg afvalstoffen af, vandaag de dialyse.Hij maakt ook weer extra hartslagen, daar hebben wij slechte herinneringen aan, we hopen dat zijn hart niet gaat fibrilleren. En zo zijn er nog wel honderd dingen om je zorgen en zorgjes over te maken, maar dat gaan we maar niet doen.Margreet

3 opmerkingen:

  1. Wat ontzettend mooi om te lezen dat die eerste hele kleine en voorzichtige tekenen van herstel zich in de afgelopen dagen hebben doorgezet! Ik ben ook ongelooflijk trots op Anner; hij moet hier keihard voor hebben geknokt. En eigenlijk hebben jullie dat allemaal gedaan.

    Natuurlijk, er is nog een lange weg te gaan. Maar in vergelijking met een week geleden is er ook al een hele lange weg afgelegd. Dus Anner: doorzetten jongen!!

    Maarten

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Margreet, Arnoud, Jop en Rachel,
    Wat fijn om te lezen dat Anner met grote, rustige ogen weer even de wereld in kijkt.
    Zoals je inderdaad zegt, Margreet, zijn er natuurlijk nog steeds allemaal zorgjes maar nu geniet ik ook even van dit goede nieuws van de wakkere Anner!
    Ik denk aan jullie
    Veel liefs Carlijn

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goedemorgen,

    Per toeval ben ik op jullie blog terecht gekomen... wat een verhaal zeg!! Spannend allemaal.
    Ik wil jullie dan ook heel veel sterkte toewensen!! Hopelijk knapt Anner beetje bij beetje op.

    Groet Ingeborg

    BeantwoordenVerwijderen