zondag 9 januari 2011

Zondagavond

Vanmorgen toen we op de IC kwamen was Anner nog steeds kortademig, maar verder is alles goed. Hij is helder; probeert te communiceren; raakt wat van het overtollige vocht uit zijn lichaam kwijt en sabbelt op ijsklontjes. Nog steeds is Rachel uit ons gezin degene die het beste en rustigste met hem weet te communiceren. Ondertussen smeert ze zijn handen in met een lekker cremetje. Anner heeft zelfs al even de zon op zijn gezicht gehad omdat hij door een lieve verpleegkundige met het bed iets meer naar het raam gezet werd. Ik heb trouwens ook bewondering voor Anner die met beperkte middelen mooi weet te communiceren en het ook weer laat gaan als het niet lukt. Tussendoor doet hij voortdurend hazeslaapjes. We zijn dan ook blij als we tijdens zo'n slaapje zijn ademhaling weer iets rustiger zien worden. Alle waardes in zijn bloed en ook de zogeheten 'gasjes' CO2 blijven ondanks het frequente ademen goed. We hopen weer op een goede rustige nacht. Margreet

1 opmerking:

  1. Lieve mensen,
    Blij om te lezen dat het met jullie zoon in hele kleine stappen toch steeds iets beter gaat.
    Hoop van harte dat deze lijn zich voortzet.Wat betreft de geneeskundige verzorging had hij denk ik geen beter adres kunnen krijgen.Ik wens hem en jullie alle kracht en sterkte om deze moeilijke tijden te kunnen doorstaan en hoop op een goede afloop.Misschien was de zon van vandaag wel een goede voorbode voor de toekomst.
    Een hartelijke groet, Birgit van der Mark, echtgenote van Marten-de longtransplantatiepatient van bed 1 de afgelopen weken.

    BeantwoordenVerwijderen