woensdag 5 januari 2011

Wakker worden en krachten op doen

Ja, het gaat echt steeds een beetje beter met An. Hoewel met veel slagen om de arm, want gevaren liggen op de loer: een nieuwe bacterie die koorts veroorzaakt, de longen die in een slechte conditie zijn, de drain en het hart waar we sinds twee jaar zo 'bang' voor zijn.
Het beter zijn toont zich vooral in de helderheid van Anner, gecombineerd met een redelijke rust. Wat dat laatste betreft: we zien de hartslag en de bloeddruk stijgen wanneer we naast z'n bed staan en hij ons vragend aan kijkt. "Wat is er toch allemaal aan de hand?" en: "Waar ben ik?" Daar hebben we niet zo maar een antwoord op, want waar moet je beginnen en wat schiet hij ermee op, met al die informatie? Dus vaker zitten we stil naast hem waarna hij na enkele ogenblikken de ogen sluit en gaat slapen.
Anner wordt wakker en tilt zijn arm op. Waar haalt hij de kracht vandaan? Het lijkt oefenen van spieren die  door het hele gebeuren ernstig verzwakt zijn. Plotseling vraagt hij om wat te drinken en de broeder geeft hem met de 'tandenspons' een paar druppels water. Vanavond vroeg Anner om wat te eten, hij had honger. Misschien omdat wij net uit het restaurant kwamen waar we wat hadden gegeten. Misschien ook wel vanwege een echt hongergevoel.
Ook hebben we hem de Ipod gebracht en heeft hij weer geluisterd naar wat muziek.
Allemaal mooie en opbeurende dingen die ons toch weer een beetje hoop geven.
Arnoud

3 opmerkingen:

  1. Wauw! Ongelooflijk wat een verbetering! Bij ons brandt nog altijd een kaarsje voor hem. Fijn ook voor jullie dat hij zo bij is. We denken aan jullie allemaal en zijn trouwe bloglezers!
    Groetjes Anniek en Wouter

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jezus, Margreet (excusez le mot) dat is toch echt bijzonder nieuws! Eindelijk een moment om wat te ontspannen! Groetjes je Annet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ontzettend fijn,dat er steeds meer momenten van verbetering/houvast zijn!Wat een tocht maken jullie met elkaar door...
    Ons kaarsje blijft branden,en we hopen op nog meer goed nieuws!
    Rachel kom je gauw nog eens naar sterre?kan altijd hoor!
    groeten,sjoukje,boy,maya, boyke en sterre

    BeantwoordenVerwijderen