zondag 6 februari 2011

Echt slapen

Wanneer je nu naar Anner kijkt heb je het gevoel dat hij echt slaapt. Slapen om bij te komen van alle vermoeienissen van de afgelopen tijd. Maar ook echt (diep) slapen waarbij de ademhaling diep en rustig is. Net als de hartslag en de bloeddruk. Dat hebben we al tijden niet gezien. Eigenlijk is het een gewone slaap, zoals wij allemaal slapen, maar in dit geval stelt het gerust.
Wat er misschien ook toe bijdraagt is het feit dat Anner nu een kamer apart heeft. (bed 13) Geen last van bezoekers die voorbij komen langs je bed of voortsnellende verpleegkundigen die af gaan op het alarm dat ergens gaat en ook geen afleiding van tv's die bij sommige patienten naast het bed staan en waar je blik ongemerkt naar toe getrokken wordt. Daarbij draagt een eigen kamer ook bij aan onze eigen rust, want ook wij worden minder afgeleid door omgevingsgeluiden.
Voor de statistici: de slaapmedicatie gaat steeds een beetje omlaag, net als de zuurstof en de druk van de beademing. De thoraxchirurg kwam nog even langs om te kijken naar de drains en of er een of twee verwijderd kunnen worden. Ze lekken nauwelijks vocht, wat betekent dat de wonden van de operatie helen. Verder verwijdert Anner zelf het overtollige vocht in zijn lichaam door flink te plassen waardoor hij weer wat beter in zijn vel komt te zitten.

Wanneer het allemaal zo door gaat zoals het nu gaat zal Anner de komende week meer wakker worden, kunnen oefenen met zijn spieren. Uiteindelijk hopen we dat zijn beademingsbuis verwijderd kan worden waardoor we eindelijk met hem kunnen praten.
Maar: wat we in deze 10 weken geleerd hebben: niet te ver vooruit kijken en leven bij het moment!
Arnoud

2 opmerkingen:

  1. Mooi om te lezen dat de berichten steeds positiever worden.
    Zo te horen doen de longen hun werk!
    Vandaag mocht Leoni lekker tegen de wind in fietsen.
    Zie uit naar DIE tegenwind!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een fijne berichten! Liefs Annet

    BeantwoordenVerwijderen