dinsdag 15 februari 2011

Elke dag weer een beetje beter.

Zo is het. Gisteravond enige angst in de ogen van Anner, vanochtend (na een goede nachtrust) weer met 100% inzet aan het ontwennen van de beademing. Dit keer 2 uur achtereen. Vanmiddag een half uur gefietst. We zien dat Anner meer en meer controle krijgt over zijn ledematen en zijn spieren. Zijn hoofd houdt hij gemakkelijk recht op, met zijn vingers krabt hij bij jeuk aan zijn wenkbrauwen, zijn benen beweegt hij onder de lakens. Verder kan hij met de rug van het bed afkomen en enige tijd rechtop (zonder steun) zitten. Dat vond ik wel knap. Wat verder blijft is dat hij goed kan aangeven wat hij wil. We moeten er soms wel een paar keer om vragen, maar uiteindelijk komen we er samen uit.
Wat we wel zien is dat het Anner veel energie kost. En dat hij toch graag aan de vragen die hem worden gesteld wil voldoen. Daarom hebben we gedacht dat het goed zou zijn wanneer Anner tussen zijn werkzaamheden door rust mag nemen. Daarom (in overleg met verpleging) tussen 12.00 en 13.30 en tussen 16.30 en 18.00 uur twee rust momenten. Dan kan Anner wat slapen of gewoon alleen zijn. Vandaag hebben we gemerkt dat het goed werkt en daarom willen we dat de komende dagen met elkaar afspreken.
Arnoud

1 opmerking:

  1. Elke dag weer een beetje beter...elke dag weer positieve berichten in jullie blog.Fantastisch en mooi.En het kost een hoop energie maar volgens mij krijgt Anner ook heel wat positieve energie door al zijn werkzaamheden.En of het nou kleine of grote stappen zijn...op naar een nieuwe en geweldige toekomst!!!

    BeantwoordenVerwijderen