dinsdag 22 februari 2011

Een welgevulde dag.

Vandaag is alles weer een beetje beter met Anner. Hij heeft tweeentwintig minuten los van de beademing gelegen. Hij heeft dan nog wel een buis in zijn keel, die buis vertakt naar de longen. 'Het voelt als ademen door een rietje', vertelt de verpleegkundige. Hij krijgt wel zuurstof, maar het bewegen van het middenrif verzorgt hij zelf. Na die tweeentwintig minuten werd hij weer aangesloten op de machine.De instellingen op de beademingsmachine laten zien dat hij al heel ver op weg is, maar het is nog opnieuw aanleren hoe zelf te ademen. Verder heeft hij met de fysiotherapie ook de armspieren geoefend, met halters. Hij fietst met genoegen. Alles kan hij nu vertellen via een handgebaar of door het aanwijzen van letters. Het programma is zo vol dat er voor bezoek nauwelijks ruimte is. Margreet

2 opmerkingen:

  1. Dag lieve allemaal,
    Een dagtaak om te herstellen en ook een "nachttaak" want die rust heeft hij natuurlijk broodnodig. Fijn dat het weer een beetje bergop gaat. Hopelijk ook met jullie viertjes er om heen!
    liefs,
    meta

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik open iedere avond met enige spanning jullie blog, in de hoop dat er geen (nieuwe) tegenslagen hebben plaatsgevonden.
    Gelukkig gaat het de laatste dagen weer voorwaarts.
    Veel succes!
    Shariselle

    BeantwoordenVerwijderen